Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










1361 
NEFES VE ZAMAN
        Sinema


  Yayın Tarihi: 30.11.2010    

NEFES VE ZAMAN

Geçen ay İstanbul'dan yine dayanamayıp bir sürü festival DVD'si aldım.
Ve uygun zamanını kollayıp bir Kim-Ki Duk gecesi yapmaya karar verdim.
Onun ''Boş Ev'' filmi üzerine daha önce yazı yazmıştım. Sonrasında 6 filmini daha bulunca sevinçten dükkanda bir dans etmediğim kaldı. Fakat asma kat çok sallandığı için bu sevincimi içimden küçük oleyler çekerek bastırdım. Ayrıca Won-Kar Wai filmlerini de buldum. Onları da izleyince sizlerle paylaşırım.

İstanbul Film Festivali'nde bu filmlere bilet bulmak zor, kaldı ki sıkıştepiş bir ortamda izlemek artık bana maalesef keyif vermiyor. Çünkü yönetmen, film, oyuncular ve ben başbaşa kalmalıyız. İşte o keyif bambaşka...

Arka arkaya 4-5 film izleme kapasitem olsa da filmleri özümsemek açısından 2 yeterli diye düşünüyorum. Sonrasında yoğunlaşmak, kafayı toparlamak ve zorlanmak kaçınılmaz oluyor.

Bu Kim-Ki Duk gecesinin filmleri 2006 yapımı ''TİME-ZAMAN'' ve 2007 yapımı ''BREATH- NEFES''

Önce ''Nefes'' : Heykeltraş bir bayanın evliliğinindeki problemler sebebiyle girdiği depresif durumlar sonucu bir idam mahkumuna kafayı takması ve onunla ilginç bir ilişki yaşamasını anlatıyor. Bu süreçte kadının mahkum için geliştirdiği özel gösterimleri izliyorsunuz. İnandırıcı olmaktan uzak olmasını, film görsellik ve buluş açısından oldukça başarılı olduğundan fazla dert etmiyorsunuz. Hatta ziyadesiyle keyif alıyorsunuz.

'Boş Ev'den hoşlanmış olan filmseverlere bu filmi de öneriyoruz.

''Time-Zaman'' ise nefes kadar başarılı olmasa da rahatça izlenebilen, çok hoş mekanlarda yapılan çekimlerle görsel zevkinizi tatmin eden, zaman kavramının altını çizmeye çalışan ama pek becerdiği söylenemeyen bir film. Yine de festival sineması keyfinizi okşayacak olması açısından önemli...

Diğer filmlerle uygun bir zamanda başbaşa kalıp izledikten sonra yazacağım yorumlarla bu köşede buluşuruz. Tabi ki artık biliyorsunuzdur; beğenmediğim filmlerle ilgili yazı yazmıyorum.



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    4378   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Sinema

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com