Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










363 
Kurtulamadık gitti!...
        Güncel


  Yayın Tarihi: 22.7.2013    

Kurtulamadık gitti!...

Bursa'da karayolları tarafından geçtiğimiz yıl yenilenen ve asfalt dökülen Mudanya karayolu düzgünsüzlük raporu alamadı. Bu sebeple yolun belli kısımları sökülerek, yeniden asfaltlanacak.

Yaklaşık 1 yıl önce asfalt dökülen Bursa-Mudanya yolu Karayolları Müdürlüğü'nün yaklaşık 4 yıldır uyguladığı düzgünsüzlük raporunu alamadı. 4 yıldır uygulanan bu sisteme göre, müteahhit firma yolu tamamladıktan sonra minibüse bağlı bir optik okuyucu yolda düzgünsüzlük ölçümü yapıyor. Cihaz yolun tümünde yaptığı optik uygulamayı kendisi raporlaştırıyor. Bunun neticesinde yolun değerlendirmesi 3 aşamada yapılıyor. Birinci aşamada düzgünsüzlük oranına göre firmaya, yüzde 5 ceza kesiliyor. İkinci aşamada ise ceza oranı yüzde 10'a çıkıyor. Daha yüksek düzeyde düzgünsüzlük raporu çıkarsa bu kez firma yolun düzgün olmayan bölümünü söküp yeniden yapıyor ve bunun için karayollarından bir ücret almıyor.

Bu sebeple Bademli ile Tepedevrent arasındaki yolun bazı bölümleri sökülerek yeniden yapılıyor. Yolda bulunan vidalanmış bariyerler ile gidiş tek şerit yapılırken, Mudanya'ya geliş çift şerit olarak işliyor. Sabah saatlerinde işe giden vatandaşlar ise, tek şeritli yoldan şikayetçi durumda.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2488   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Güncel

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com