Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










2366 
Antik Kent Üzerindeki Avm'ye Durdurma Kararı
        Güncel


  Yayın Tarihi: 26.8.2013    

Antik Kent Üzerindeki Avm'ye Durdurma Kararı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde antik kent kalıntıları üzerine yapılan AVM, açılış için gün sayarken, Bursa 1. Bölge İdare Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla karşı karşıya kaldı.

Myrliea Antik Kent Platformu üyeleri, Mudanya'da Atatürk anıtı önünde yaptıkları açıklamada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi.
Avukat Aslı Evke Yetkin, Mudanya'da 2700 yıllık tarihi alan üzerinde tamamen hukuksuz bir şekilde yapılan AVM'nın durdurulduğunu belirterek, "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün taşınmazın ve üzerindeki inşaatın kamulaştırılmasına dair görüşlerine rağmen Koruma Kurulu ısrarla inşaatın devam etmesi yönünde karar aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurul kararı doğrultusunda sit alanlarını nazım imar planlarına çizerek kurula göndermiş olmasına rağmen, kurul henüz bunları onaylamadı. Koruma Bölge Kurulu kararı, tarihi ve kültürel mirasın tahrip ve yok edilmesine izin veren ve göz yuman bir karardır. İnşaatlar arkeolojik mirası yok edecek. Yeterince tahrip olmuş bir arkeolojik sit alanında yer alan inşaatlar ve bu inşaatlara devam yönünde izin veren Koruma Bölge Kurulu'nun dava konusu idari işlem ve eyleminin durdurulmasında hukuki menfaat ve kamu yararı olduğunu ileri sürerek iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedik" dedi.



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2552   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Güncel

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com