Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










14 
Mudanya Arama Kurtarma Birimi iş başında
        Güncel


  Yayın Tarihi: 8.8.2014    

Mudanya Arama Kurtarma Birimi iş başında

Mudanya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arama Kurtarma Birimi(MAK) Mudanya sahil bandında ilçe denizinde sürekli ring yaparak gerçekleşebilecek olaylara anında müdahale edebilmek için çalışıyor.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ında büyük önem verdiği Arama Kurtarma Birimi, Zodyak botlarla sabah saatlerinde denize açılarak gerçekleşebilecek olaylara karşı önlemlerini arttırıyor. Denizin belli bir mesafesine uyarı amaçlı olarak konulan mantar bariyerler dışına çıkan vatandaşları anonslarla uyarıyor ve istenmeyen bir durum yaşandığında da hemen müdahale ediyor. Mudanya, Güzelyalı- İstanbul arasında çalışan deniz otobüsü ve hızlı feribotların yarattıkları dalgaların kıyıda yarattığı olumsuzluklar karşısında üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşları dalgalara karşı uyarmak amacıyla tüm sahil boyunca mantar bariyerler takılmış durumdadır.
Aynı çalışma ilçeye bağlı ve 30 kilometreden fazla bir sahil ve kumsal şeridine sahip olan Eğerce, Eşkel ve Yalıçiftlik, Ayazma ve Kapanca sahillerinde de sürdürülüyor. Bu sahil bölgelerinde de birime bağlı diğer Arama Kurtarma ekipleri sürat motorlarıyla denizde turlar atarak denetimlerini aralıksız olarak sürdürerek vatandaşları olumsuzluklara karşı uyarıyor. Birimin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,"Belediyemize bağlı bir birim olan Arama Kurtarma ekibimizin sürdürdüğü çalışmalar memnuniyet vericidir. Birim olarak sahip oldukları önemli araç gereç ve ekipmanları sayesinde karada, denizde,gölet ve göllerde çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.
Birimin eksik ve ihtiyaçlarının belediye olarak, tedarik edildiğini ifade eden, Belediye Başkanı Türkyılmaz, birimin 30 kilometrenin üzerinde olan bir sahil şeridinde hizmetlerini aralıksız olarak sürdürdüğünü belirtti.
Türkyılmaz ayrıca,"Önceki Pazar günü bölgede meydana gelen 12 tane boğulma vakasına anında müdahale ederek vatandaşların kurtarılmalarını sağlamışlardır. Mudanya Belediyesi olarak birimimize olan güvenimizin tam olduğunu ifade ederken yaz sezonu boyunca denizlerde ki denetimlerinin devam edeceğini belirtmek isterim" dedi.




Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2838   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Güncel

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com