Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










2115 
1.SAHİL GÜVENLİK KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU
        Güncel


  Yayın Tarihi: 16.6.2015    

1.SAHİL GÜVENLİK KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU

"Sahil Güvenlik Komutanlığı Uludağ Kupası" Trilye'de yapıldı.
Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'nın ortaklığı ve katkılarıyla gerçekleşen yarış, 13 Haziran cumartesi sosis rotada, 14 Haziran pazar günü ise coğrafi rotada gerçekleşti. İlk gün için IRC ve Destek sınıflarında planlanan iki sosis rota yarışından, rüzgarın elverişsizliği nedeniyle sadece biri yapılabildi. Aynı günün akşamında, Deniz Harp Okulu'na ait 10 yarış teknesi İstanbul'dan ekipleri ile birlikte, pazar günü yapılacak coğrafi rota yarışına katılmak için geldiler.

İkinci gün yapılan Tirilye-Güzelyalı- Kapaklı-Tirilye parkurunda gerçekleşen coğrafi rota yarışlarında 21 tekne ve yaklaşık 250 yelkenci mücadele etti. Yarıştan önce, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir kurtarma helikopterinin, denizden kazazede kurtarma operasyonunu bir gösteri niteliğinde sunması, hem yarışçıları hem de etkinliği karadan izleyen yüzlerce denizseveri büyüledi.

Gösterinin ardından yarışın startı, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin tarafından, Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisinden işaret fişeği atışıyla verildi. IRC Maxi, IRC A, IRC B ve Destek sınıflarında yapılan ikinci gün yarışlarında rüzgar bir önceki güne kıyasla son derece güçlüydü. Yaklaşık 24 millik rotada gerçekleşen ve son bacağı orsa seyriyle gerçekleştiği için taktik savaşlarına sahne olan yarış, yaklaşık 5 saatte tamamlandı.

Ödül töreni sponsor Eker'in Tirilye Barınağındaki mangal partisi ve ikramlarının ardından yapıldı. Haziran ayı başında yitirdiğimiz, Türk amatör denizciliğinin bilinen ismi Sadun Boro için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarını, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı SG Yarbay Tayfun Paşaoğlu ve Bursa Yelken Kulübü Başkanı Hayrettin Yavuz Tavus yaptı.

Yarışmada IRC MAXI sınıfında DHO Reis II - Deniz Harp Okulu, IRC B sınıfında DHO Zıpkın - Deniz Harp Okulu, IRC A sınıfı ve IRC Kupa Genel Klasmanda Eker Yayık Ayran – Ahmet Eker, Destek Genel Klasmanda EfeDeniz – Sürel Solakozlu, birinci oldu.



Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.





Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'nın ortaklığı ve katkılarıyla gerçekleşen yarış, 13 Hazira..." /> Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'nın ortaklığı ve katkılarıyla gerçekleşen yarış, 13 Hazira...">


[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    2771   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Güncel

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com