Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










154 
2018 Yunus Nadi Ödülleri'ni kazananlar açıklandı...
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 31.7.2018    

2018 Yunus Nadi Ödülleri'ni kazananlar açıklandı...

Bu yıl 73’üncü yılına giren Yunus Nadi Ödülleri’nin kazananları belli oldu. 2018 Yunus Nadi Ödülleri’nde Edebiyat Ana Dalı’nda “Öykü”, “Roman” ve “Şiir”; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda ise “Sosyal Bilimler ve Araştırma” ödülleri dağıtıldı. Ödül töreni 7 Ağustos’ta Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Yunus Nadi Roman Ödülü’nü ise “Göl Yazı” adlı eseriyle Enis Batur kazandı.
Turhan Günay, Güray Öz, Handan İnci, Yüksel Pazarkaya ve Yiğit Bener’den oluşan Roman Seçici Kurulu, Batur’a verilen ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: “Enis Batur’un ‘Göl Yazı’ adlı eseri, dünyaya edebiyatın penceresinden bakma tutkusuna ve pencerenin de yazıya bakmasının kabulüne dayanan, eşit olmayan bu çapraz ilişkinin kafesinde yazıya/yazına Apolyont Gölü kıyılarında yeni bir sığınak, yeşilin fiziğiyle metafiziğini buluşturan bir yazar evi tasarlama girişiminin öyküsüdür. Bu anlamda, günümüzün birçok romanı gibi bir aşk, daha doğrusu bir tutku romanıdır.

2018 Yunus Nadi Şiir Ödülü Seçici Kurulu, oybirliğiyle ödülün Küçük İskender’in “Ölen Sevgilimin Şiir Defteri” ile Yücel Kayıran’ın “Efsus’a Yolculuk” kitapları arasında paylaştırılmasına karar verdi. “Ölen Sevgilimin Şiir Defteri” küçük İskender’in şiirimize kazandırdığı dil, söyleyiş ve anlatım zenginliğinin yeni bir aşaması olarak görüldü.

“Efsus’a Yolculuk” ise Yücel Kayıran’ın epik bir anlatı düzeni içinde bireysel yolculuğunu toplumsal tarihle felsefi bir yaklaşımla da birleştirmesiyle ödüle değer bulundu. Yunus Nadi Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost ve Turgay Fişekçi bulunuyor.

Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırma Seçici Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Prof. Dr. Emre Kongar, Erdal Atabek, Prof. Dr. Erinç Yeldan, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ve Prof. Dr. Rona Aybay, Sosyal Bilimler ve Araştırma ödülüne, İlyas Küçükcan’ın “Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü” adlı kitabını uygun gördü.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    1257   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Kültür Sanat

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com