Mudanya Mudanya - Yaşam ve Kent Kültürü










1374 
Nilüfer Kütüphane Günleri başlıyor...
        Kültür Sanat


  Yayın Tarihi: 24.9.2018    

Nilüfer Kütüphane Günleri başlıyor...

29 Eylül-6 Ekim 2018 tarihleri arasında “iktidar” alt başlığıyla gerçekleştirilecek Nilüfer Kütüphane Günleri, Nilüfer’in ikinci yazar evi olan Misi Yazıevi ile aynı gün açılıyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, kütüphaneler aracılığıyla yeni ilişkiler kurmak ve bilgi üretiminin bir parçası olmak için projeler üretmeye; kütüphanelerin toplumun bütün katmanlarını buluşturan bir etkileşim merkezi olması için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu doğrultuda bu yıl ilki düzenlenecek olan Nilüfer Kütüphane Günleri’nde güncelliğini hiç yitirmeyen “iktidar” kavramı sosyoloji, tarih, edebiyat ve sanat gibi farklı disiplinlerde tartışılıyor.

Nilüfer Kütüphane Günleri, Nilüfer’in beş ayrı kütüphanesinde bir hafta boyunca sürecek söyleşi ve atölyelerden oluşuyor. 29 Eylül Cumartesi 14.00’da Misi Yazıevi’nin açılışı ile başlayacak Kütüphane Günleri’nin ilk oturumunda Sema Kaygusuz, edebiyat ve iktidar konusunu ele alıyor. Hemen ardından yine Misi Yazıevi’nde 16.00’da gerçekleştirilecek oturumda Murat Sevinç ve Nilgün Toker, farklı bir iktidar başlığıyla Nilüferlilerle buluşuyor.

Nilüfer Kütüphane Günleri’nin ikinci gününde İsveç Konsolosluğu iş birliğiyle hazırlanan “Burada Çocuk Büyüyor-İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi” açılıyor. 30 Eylül Pazar 14.00’da Çocuk Kütüphanesi’nde açılacak sergiyi saat 15.00’da Misi Yazıevi’nde Behiç Ak ve Mehmet Erkurt eşliğinde düzenlenen “Çocuk Edebiyatında Güç İlişkileri” söyleşisi takip ediyor.

2 Ekim Salı 19.00’da Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenecek olan Edebiyatta Merkez Taşra İlişkisi oturumuna Selim Temo, Mesut Varlık ve Bursa’da yaşayıp üreten yazar, şair ve yayıncılar Nuri Demirci ve Hilmi Haşal Konuk oluyor.

3 Ekim Çarşamba 19.00’da Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek “Toplumsal Cinsiyet ve İktidar” söyleşisinde toplumsal cinsiyet kimlikleriyle iktidar arasındaki ilişki irdelenecek. Söyleşiye Ahmet Tulgar, Tayfun Atay ve Pelin Buzluk katılıyor.

Bursa’nın tarihsel kimliği ve iktidarla olan ilişkisi Raif Kaplanoğlu, Yusuf Oğuzoğlu, Burcu Kurt ve Hacı Tonak’ın konuk olduğu “İktidarın Yamacında Bursa” söyleşisinde konuşulacak. Söyleşi, 4 Ekim Perşembe 19.00’da Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenleniyor.

Son yıllarda çokça tartışılan iktidarın kültür alanına etkileri, 5 Ekim Cuma 19.00’da Şiir Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Kültürel İktidar” söyleşisinde incelenecek. Söyleşiye Yüksel Taşkın, Fırat Yücel, Hidayet Şefkatli Tuksal, Harun Tekin konuk oluyor.

Nilüfer Kütüphane Günleri’nin son oturumunda ise medya ve iktidar konuşulacak.
6 Ekim Cumartesi 18.00’da Sevilay Çelenk, Özgür Mumcu, Mehveş Emin ve Hakkı Özdal’ın konuk olacağı söyleşi, Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor.


Fotoğraflar


[Fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayın.







[ Yazdırılabilir Sayfa ]   /    1485   


YORUMLAR

Bu yazı için henüz yorum yazılmamıştır.


MudanyaMudanya.com yazıları
Kültür Sanat

  .:: Yazılar


       

* Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.
* Yasal Uyarı


© Mart 2009, MudanyaMudanya.com